صفحه اصلی / غذاهای ایرانی / زرشک پلو با مرغ مجلسی

زرشک پلو با مرغ مجلسی

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی بسیار لذیذ و خوشمزه که میتوانید در میهمانی هایتان بهترین میزبان باشید.

مواد لازم برای۶ نفر

🔸پوست نارنج ۱ عدد

🔸فلفل دلمه ای ۲ عدد

🔸لیمو ترش ۲ عدد

🔸رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری

🔸هویج ۲ عدد

🔸زنجبیل (متوسط) ۱ قطعه

🔸کرفس ۳ ساقه

🔸آب پیاز ۱ لیوان

🔸کره به مقدار لازم

🔸هل ۳ عدد

🔸چوب دارچین (بزرگ) ۱ قطعه

🔸مرغ ۱ عدد

🔸زعفران (حدودا ۱پیمانه) (هر چه بیشتر بهتر به مقدار لازم

🔸خلال پسته به مقدار لازم

🔸پوست پرتقال ۱ عدد

🔸برگ بو ۵ عدد

🔸خلال بادام به مقدار لازم

🔸زردچوبه ۲ قاشق چای خوری

🔸شکر (بستگی به ذائقه) ۵-۱ قاشق غذا خوری

🔸گلاب به مقدار لازم

🔸زرشک -۱-۳ پیمانه

🔸برنج ۶ پیمانه

🔸آبلیمو ۴ قاشق غذا خوری

♨️طرز تهیه

🔹در ابتدا پوست پرتقال و نارنج رو کاملا از قسمت سفید جدا کنید چون باعث تلخ شدن پوست همون قسمت سفید هست.

🔹بعد اونها را ۳مرتبه با آب بجوشونید و آبکش کنید و بعد داخل آب سرد بریزید و ۲۴ساعت داخل یخچال یا جای خنک قرار بدید و چند بار هم آبش رو عوض کنید و بار آخر ۲قاشق شکر و کمی گلاب هم داخل آب بریزید تا خوشمزه تر بشه.

🔹مرغ را پاک کنید و بشورید و اجازه بدید کامل خشک بشه یک ظرف در دار انتخاب کنید و داخلش کمی کره آب کنید و زردچوبه رو اضافه کنید تا کمی از خامی بیوفته و بعد شعله را خاموش کنید.

🔹توجه داشته باشید نیازی به سرخ کردن زردچوبه نیست چون ممکنه تلخ بشه.حالا فلفل دلمه ای،هویج و کرفس رو درشت خرد کنید.

🔹مرغ های تکه شده رو روی زردچوبه قرار بدید طوری که فقط یک لایه باشن و روی هم چیده نشند. این نکته بسیار مهمه! حالا همه مواد رو لا به لای مرغ قرار بدید طوری که همه جا پخش بشن مثلا چوب دارچین رو ریز کنید تا همه جا باشه و لیمو ترش رو هم حلقه کنید و لا به لای مرغ ها قرار بدید و در انتها یک لیوان آب پیاز و زعفران آب کرده و آبلیمو رو داخل مواد بریزید و در ظرف رو کاملا چفت کنید و بعد بذاریدش توی یخچال.

🔹مواد شما میتونه از حداقل ۴ساعت تا ۲۴ساعت داخل یخچال بمونه و اگر از شب قبل بذاریدش داخل یخچال خیلی خوشمزه تر میشه.

🔹بعد از مدت زمان استراحت مرغ اون رو روی شعله بسیار ملایم قرار بدید و حواستون باشه نیازی به ریختن آب اضافه نیست.مرغ های رستورانی هیچ وقت آبدار نیستن و سس اونها جدا طبخ میشه.

🔹برای تهیه سس مرغ رب گوجه فرنگی رو با کره داخل ظرف کاملا تفت بدید و به اون مقداری آبلیمو و زعفران اضافه کنید.وقتی مرغ شما بعد از ۱ونیم تا ۲ساعت پخته شد مواد اضافی رو ازش جدا کنید و آبش رو بگیرید و اون رو با سس مخلوط کنید.
♨️طرز تهیه زرشک پلو:

🔸ابتدا خلال پسته و بادام رو با کمی شکر و گلاب و در صورت تمایل هل در آب سرد بریزید و ۴تا ۵ساعت اجازه بدید خیس خورده و مزه دار بشن .

🔸زرشک رو بشورید و داخل ابکش خشک کنید و با کره و شکر مخلوط کنیدو روی حرارت ملایم قرار بدید تا شکر آب شده و زرشک پف کنه.توجه داشته باشید زرشک رو نباید زیاد سرخ کنید.

🔸زرشک آماده رو از روی حرارت بردارید و خلال پسته و بادام آبکش شده رو بهش اضافه کنید و کمی هم زعفران آب کرده بهش اضافه کنید.

🔸برنج رو به شیوه معمول آبکش کنید و بعد از پخت با خلال ها و زرشک تزیین کنید و با مرغ خوشمزه و آماده شده سرو کنید.

🔶سایر نکات

🔹توجه داشته باشید میزان شکر و زرشک کاملا بسته به ذائقه شما داره و اگر از شیرینی زیاد خوشتون نمیاد میزان شکر رو کم کنید یا باالعکس!

🔹در صورت تمایل بعد از استراحت کردن مرغ ابتدا اون رو جداگانه کمی با کره تفت بدید و بعد بپزید

🔹در صورت تمایل از رب گوجه فرنگی بیشتری استفاده کنید ولی بهتره میزان زعفران بیشتر بشه تا رب گوجه فرنگی!

🔹میتونید مقداری آلوچه ترش هم به غذا اضافه کنید.

🔹لیمو ترش رو بعد از مزه دار شدن مرغ ازش خارج کنید و بعد مرغ رو بپزید.

درباره fateme piran

این مطالب را نیز ببینید!

ته چین شیرازی

ته چین شیرازی،یکی از بی نظیرترین غذاهای مجلسی بوده که میتوانید آن را تهیه و سلیقه خود را برای میهمانان عزیزتان نمایان کنید.این ته چین فوق العاده خوش طعم بوده و پیشنهاد میکنم این غذا را ک با امتحان کنید.

کوفته گوشت شتر

آموزش تهیه کوفته با گوشت شتر،که یک غذا با طبع گرم بوده و از لحاظ مزه فوق العاده میباشو و برای کم خونی نیز درمان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *