صفحه اصلی / غذاهای ایرانی / طرز تهیه قابلی پلو

طرز تهیه قابلی پلو

طرز تهیه قابلی پلو خوشمزه و لذیذ در بخش آشپزی ایرانی امروز….

✏️مواد لازم:

🚩گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم

🚩پیاز ۲ عدد

🚩نمک فلفل زردچوبه به میزان لازم

🚩هویج ۴ عدد

🚩کشمش نصف پیمانه

🚩خرما ۸ عدد

🚩خلال بادام و خلال پسته هر کدام یک قاشق غذا خوری

🚩برنج ۳ پیمانه

🚩شکر ۳ قاشق غذاخوری

🚩آب جوش نصف پیمانه

🚩ادویه پلویی به میزان لازم

💡قابلی پلو از غذاهای کشور افغانستان است، آن را در کشورهای همسایه به خصوص ایران هم به انواع مختلف می پزند.

طرز تهیه:

🔹از گوشت گوسفندی استفاده کنید. آن را به سایز دلخواه خرد کنید. می توانید از ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید.

🔹پیاز را خرد کنید. اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، پیاز را رنده کنید.

🔹هویج ها را تمیز بشویید، پوست آن ها را بگیرید و آن ها را درشت رنده کنید و یا خلالی برش دهید.

🔹برنج را از دو ساعت قبل در آب نمک خیس کنید. چون این غذا طعم شیرین دارید، از نمک کمتری استفاده کنید. برنج را برای ۵ دقیقه جوشانده، سپس آبکشی کنید.
در افغانستان به این غذا ادویه ی چهار مصالحه (مساله) ترکیبی اززیره، میخک، دارچین و جوز هندی می زنند.

🔹در ماهیتابه کمی روغن بریزید و گوشت را به همراه پیاز تفت دهید تاگوشت تغییر رنگ دهد و پیاز نرم شود. سپس به آن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.در آن کمی آب بریزید و بگذارید تا کاملا پخته شود.اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، آن را به همراه پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه با هم ترکیب کنید. آن را به شکل توپ های کوچک شکل دهید و در روغن سرخ کنید.

🔹در ماهیتابه ای دیگر، کمی روغن بریزید و هویج را تا نرم شود، تفت دهید.( اگر مایلید تا غذا شیرین تر شود، کمی شکر به هویج اضافه کنید). هویج را خارج کرده، کشمش و خرما (در صورت تمایل) را به همراه خلال بادام و پسته برای ۱ دقیقه تفت دهید. آن ها را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

🔹برای تهیه شکر کاراملی، شکر را در همان ماهیتابه و روغن باقیمانده بریزید و آن را آب کنید، سپس با احتیاط آب جوش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر کاراملی کاملا در آب حل شود.مقداری از هویج، کشمش، خرما و خلال های تفت داده را برای تزیین کنار بگذارید.

🔹برنج آبکش شده، گوشت پخته، هویج، کشمش، خرما و خلال های تفت داده و ادویه پلویی را لایه لایه در قابلمه بریزید. شکر کاراملی را روی آن بدهید و برنج را برای ۲۰ دقیقه دم کنید.برنج را در ظرف مورد نظر بکشید و با موادی که کنار گذاشته بودید، تزیین کنید.

درباره fateme piran

این مطالب را نیز ببینید!

ته چین شیرازی

ته چین شیرازی،یکی از بی نظیرترین غذاهای مجلسی بوده که میتوانید آن را تهیه و سلیقه خود را برای میهمانان عزیزتان نمایان کنید.این ته چین فوق العاده خوش طعم بوده و پیشنهاد میکنم این غذا را ک با امتحان کنید.

کوفته گوشت شتر

آموزش تهیه کوفته با گوشت شتر،که یک غذا با طبع گرم بوده و از لحاظ مزه فوق العاده میباشو و برای کم خونی نیز درمان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *